top of page

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali yapıldı.

Bu yıl dördüncüsü yapılan festival 26-27-28-Temmuz 2019 tarihinde Olimpos'ta yapıldı. Festival Kozmik Anafor platformu başyazarı Zafer Emecan koordinatörlüğünde düzenlenmiş olup yararlı bir birliktelik olmuştur. Festivale astronomiye ilgi duyan üç yüz kişi katılmıştır. Bu etkinlikte alanında uzman yazar, akademisyen ve amatör astronomlar sunumlar yapmış, akşamları da gökyüzü gözlemi yapılmıştır.

Bu etkinliğe Gazipaşa Fen Lisesi öğrencileri Ahmet Kubilay Yüksel, Polat Palabıyık, Cevat Mert Özen ve Emre Çelik ile birlikte katıldık. Kendi teleskopumuzla gökyüzü gözlem deneyimleri kazanmış olduk.







Etkinlikteki sunumlardan bazıları:

Prof. Dr. Osman Demircan (Astronomi ve uzay bilimleri)

Prof. Dr. M. Emin Özel (Astronomi ve uzay bilimleri)

Prof. Dr. A. Talat Saygaç (Astronomi ve uzay bilimleri)

Dr. Tevfik Uyar (Sahte Bilim ve Safsatalar)

Dr. Massimiliano De Pasquale (Astronomi ve uzay bilimleri) Hilal Bulut (Gökyüzü ve gökyüzü gözlemciliği) Prof. Dr. A. Talat Saygaç (Astronomi ve uzay bilimleri) Ufuk Gökçek (Uzayda insan psikolojisi) Zafer Emecan (Amatör astronomi, teleskoplar ve gökyüzü gözlemi) Fotoğrafçılık ve Astrofotoğrafçılığa Giriş (Metin Altundemir – Alper Takçı) Astrofotoğrafçılık (Metin Altundemir – Ahmet Kahraman) Teleskoplu gece gökyüzü gözlemleri, DSLR ile uygulamalı astrofotoğraf çekim eğitimleri.

Taylan Kasar (Nükleer enerji ve radyasyon) (Yarışma) Astro Bilgi Yarışması (Teleskop ödüllü) Ufuk Gökçek - Yerçekimsiz ortam ve insan fizyolojisi UFO mitleri, Sahte Bilim (Tevfik Uyar) Derin uzay astrofotoğrafçılığı (Ahmet Kahraman) Teleskoplu gece gökyüzü gözlemleri, DSLR ile uygulamalı astrofotoğraf çekim eğitimleri.

Prof. Dr. A. Talat Saygaç ve Prof. Dr. M. Emin Özel’in “Gökyüzünü Tanıyalım” kitabının imza ve söyleşisi de gerçekleştirilecektir. Kitabı http://esatis.tubitak.gov.tr/books/17737 üzerinden temin edebilirsiniz).


Ödüllü yarışmalar

Su roketi fırlatma yarışması (Teleskop hediyeli) Astro bilgi yarışması (Teleskop hediyeli) Festivalin en güzel fotoğrafı yarışması (Teleskop hediyeli)

Festival hakkında detaylı bilgi edinmek için: http://ogbf.kozmikanafor.com

51 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page