top of page

Astronomiye ilgi duyanlar Android uygulaması Sky Map i denemelidir.

Sky Map, Google’ın geliştirdiği ve oldukça dikkat çekici bir Android uygulaması. Gökyüzündeki yıldız haritasını gösteren uygulama, son güncelleme ile daha etkili bir deneyim sunuyor.


GPS, akselometre ve pusula ile konum ve hareket bilgisi ölçen Sky Map, hem bulunduğunuz noktaya göre hem de manuel olarak yıldızları, gezegenleri ve takım yıldızlarını tanıtıyor. Uygulamayı açıp telefonunuzu gökyüzüne kaldırdığınızda o noktada hangi yıldızın veya gezegenin olduğunu dijital olarak görebiliyorsunuz. Manuel moda geçtiğinizde ise serbest bir şekilde yıldız sisteminde keşfe çıkabilirsiniz. Uygulama aynı zamanda aradığınız bir yıldız veya gezegene de yönlendirme yapabiliyor.

Sky Map uygulaması sayesinde samanyolu galaksisinde dolaşma imkanınız var. Dünya merkez alınarak hazırlanan uygulamada, çevremizde bulunan yıldızlar, gezegenler ve uydularını görebiliyorsunuz. Yer çekimi sensörü sayesinde kendi konumunuza göre yıldızların konumlarını görebilirsiniz. Zaman tüneli özelliği ile galaksimizdeki tüm cisimlerin hareketlerini saniyelik, dakikalık, saatlik ve haftalık periyotlar halinde izleyebilirsiniz.

Sky Map, astronomi meraklıları için harika bir deneyim olacağını söyleyebilirim.

Gökyüzüne bakmayı sevenler de kesinlikle beğenecektir.

65 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page