top of page

Fen Liseleri III. Ulusal öğrenci kongresine katıldık.

Fen liseleri III. Ulusal öğrenci kongresi 29-30 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Fen Liseleri arasındaki iletişim ve etkileşimi artırmak, gözlem, keşif, sorgulama, problem çözme ve model oluşturma becerilerini geliştirmek, bilimsel yöntem basamaklarını kullanarak araştırma ve proje faaliyetlerini yürütmelerini sağlamak amacıyla Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liseleri arasında “Fen Liseleri III. Ulusal Öğrenci Kongresi” Gazi Üniversitesi ve Kahramankazan Belediyesi iş birliğinde Ankara Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi koordinatörlüğünde 29-30 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara´da gerçekleştirildi.

"Prof. Dr. Fuat SEZGİN Anısına Bilim Işında Geleceğe Genç Bakış” konusunda düzenlenecek kongrenin alt başlıkları ise “Savunma Teknolojileri, Moleküler ve Hücresel Mühendislik, Robotik ve Yapay Zekâ, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Yönetimi Teknolojileri” olarak belirlenmişti.

Gazipaşa Fen Lisesinden 9-D sınıfı öğrencilerinden Anıl Akar ile bu kongreye katıldık.

Gazipaşa Fen Lisesi olarak savunma teknolojileri alt başlığında hazırlamış olduğumuz “lazer ışınları ile iletişim” projesi ile askeri ve istihbarat kurumlarının iletişiminde diğer telsiz ve telefon sinyallerine göre lazer ışınları ile iletimin daha güvenli olduğunu göstermek istedik.



32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

STEM Nedir?

bottom of page